Tristan Zwemt

Zwemmen voor Birisha

Hallo,

Mijn naam is Tristan Migchielsen en ik ben 28 jaar. In juli 2021 ga ik zwemmen voor de school in Birisha. Ik wil dan de IJsselmeeroversteek maken van Stavoren naar Medemblik. Dat is een afstand van maar liefst 22 kilometer! Daarmee wil ik geld inzamelen om mee te helpen aan de bouw van de school in Birisha.  Ik heb voor dit goede doel gekozen omdat ik mijn hardlooptrainster, Christine Venhuizen, op deze manier iets kan teruggeven. Ik train al een tijdje bij Christine en ze heeft me erg geholpen om verder te komen, niet alleen op het sportieve vlak maar ook het menselijke vlak. Dat zit in kleine dingen.

Ik ben opgegroeid in een sportieve familie. Ons gezin ging regelmatig op fietsvakantie en tijdens deze vakanties werd er ook veel gewandeld en gezwommen. Later ging ik zwemmen bij Algemene zwemvereniging de Waalstroom en Aqua Novio. Onder begeleiding van trainer, coaches en vrijwilligers werd ik klaargestoomd om een goede zwemmer te worden. Omdat ik mijn lijf fysiek sterker wilde maken, besloot ik in 2015 om erbij te gaan rennen. Ik was toen 23 jaar. Dat rennen beviel mij erg goed, beter dan sporten in een sportschool.

Inmiddels heb ik meegedaan aan verschillende hardloopwedstrijden. De Zevenheuvelennacht was mijn eerste. Daarna liep ik in Barcelona mijn eerste halve marathon. Dat smaakte naar meer, want daarna volgden Amsterdam en de Stevensloop in Nijmegen. Daar bleef het niet bij, want ik ben ook aan triatlons gaan deelnemen.

Ik ben een echte buitensporter! Als het op zwemmen aankomt, verkies ik daarom het open water boven het zwembad. En als het even kan, ga ik voor een flinke afstand. Daarom kijk ik erg uit naar de IJsselmeeroversteek.

Wil je mij steunen om de tocht te volbrengen en daarmee je steentje bijdragen aan de bouw van de school in Birisha? Stort dan een bedrag van € 0,22 of € 2,22 of € 22,22 al naar gelang je draagkracht (meer mag ook) op bankrekening NL90 ABNA 0249 6142 78 t.n.v. Stichting Birisha Nijmegen o.v.v. van ‘Tristan’.

Wil je op de hoogte blijven van mijn sportieve avonturen, volg mij dan op de facebookpagina ‘Tristan Zwemt!’

Een kleine update i.v.m. Corona heb ik helaas niet kunnen zwemmen. Er zal natuurlijk wel een nieuwe datum komen waarin mijn tocht zal zwemmen. Er word nu achter de schermen hard gewerkt aan deze planning maar ook hard gewerkt aan mijn training. Natuurlijk houd ik u op de hoogte. U mag natuurlijk wel nog steeds doneren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *